Java

Java je zelo zmogljiv programski jezik, ki se široko uporablja na internetu za razvoj in poganjanje vseh vrst aplikacij. Java je varna in zanesljiva platforma, ki je prisotna na vseh multimedijskih napravah!

Java predstavlja sodobno najnovejšo »state of the art« tehnologijo, ki se uporablja tako za spletne igre kot poslovno programsko opremo. Javo poganja na milijone osebnih računalnikov, mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih elektronskih in multimedijskih naprav.

Tečaj: Izdelava spletnih strani z orodjem
Adobe Dreamweaver

Tečaj Izdelava spletnih strani z orodjem Adobe Dreamweaver je namenjen podjetjem, grafičnim in spletnim oblikovalcem, samostojnim podjetnikom, urednikom in vzdrževalcem poslovnih spletnih strani.

Naučite se uporabljati sodobne trende pri izdelavi spletnih strani.
Spoznajte Dreamweaver!


Potrebujem Javo na osebnem računalniku?

Na internetu obstaja ogromno spletnih  in mobilnih aplikacij ter spletnih strani, ki uporabljajo Javo. To pomeni, da so izdelane v Javi ali pa jo uporabljajo za poganjanje. Brez nameščene osnovne verzije Jave na računalniku pa te ne delujejo pravilno oziroma sploh ne delujejo. Zato moramo za pravilno delovanje imeti nameščeno Javo.

 

Java SE  je oznaka za Standard Edition Java platforme in vključuje tako razvojno platformo (JDK), kot vmesnik za poganjanje aplikacij (JRE).

 

  • JDK – Java Development Kit pa predstavlja razvojno okolje za razvoj namiznih in spletnih aplikacij in ostalih komponent, ki uporabljajo programski jezik Java. JDK paket že vključuje tudi JRE.
    
  • V kolikor želite le poganjati Java programe, aplikacije in spletne strani na svojem računalniku je za to namenjena platforma JRE – Java Runtime Environment.

   

  Katero verzijo Jave torej potrebujemo?

  Za poganjanje Java spletnih aplikacij s spleta na svojem računalniku potrebujete nameščeno Javo verzije JRE – Java Runtime Environment. Če želite sami razvijati Java aplikacije in komponente pa potrebujete JDK – Java Development Kit, ki že vključuje tudi JRE.

  Po vsej verjetnosti imate Javo (JRE) že nameščeno na računalniku, saj brez nje ne bi videli mnogo aplikacij in spletnih strani.
   
  Java je brezplačna in trenutna verzija je dostopna TUKAJ. Pomembno je imeti zadnjo dostopno verzijo Jave, saj predstavlja zanesljivo hitro, učinkovito in zanesljivo delovanje vseh novih aplikacij in spletnih strani.

  PREVERITE ali imate nameščeno zadnjo verzijo Jave na vašem računalniku!