Ali upoštevate osnovna pravila poslovanja preko spletne strani?

Spletno stran imate urejeno, polno vsebine, lepo oblikovan dizajn a vendar ni tistega pravega učinka, ki bi si ga želeli. Premalo je prometa, premalo povpraševanj, skratka premalo učinkovitosti. Postavlja se vprašanje: Kako bi lahko bolje izkoristili spletno stran v podjetju in ali bi lahko imeli od nje več koristi?

Kakšno dejavnost in znanje zahteva od nas poslovanje preko spletne strani?

Osnovno pravilo je, da naj bo poslovanje preko spletne strani vpeto v ostale poslovne in trženjske procese v podjetju. Pri vsakem procesu nastopa na internetu moramo najprej poznati osnovo in informacije, na podlagi katerih si lahko postavimo jasne strateške in komunikacijske cilje.

Poudariti velja, da pa vselej niso, v uvodu našteti dejavniki tisti, ki odločajo o povečanem prometu in posledično prodaji preko internetne strani. Ugotoviti je potrebno kaj je tista osnovna dodana vrednost posamezne spletne strani.

Zavedanje, da je spletna stran blagovna znamka podjetja je ključno!

Obiskovalci spletne strani morajo imeti občutek, kot da se z njimi nekdo ukvarja vsako minuto, ki jo preživijo na strani. Ko pride stranka fizično v trgovino se prodajalec prične takoj z njo ukvarjati, ji ponujati nasvete, podajati informacije in ji skratka strežit po najboljših močeh. Na spletni strani je popolnoma enako le z razliko, da moramo za vse to poskrbeti s pravo vsebino in ciljno usmerjeno grafično podobo. Potruditi se moramo, da obiskovalcem naše spletne strani ponudimo neko dodano vrednost, s katero jih prepričamo, da se jim ogled strani izplača.

Upoštevajte trenutne trende in smernice dobrih praks!

Ali poznate trenutne trende internetnega poslovanja in primere dobrih praks? Mogoče ste jih poznali včeraj oz. ste se s tem seznanili lansko poslovno leto. Dejstvo pa je, da se spletne tehnologije izjemno hitro spreminjajo zato so dobre prakse internetnega poslovanja danes drugačne od tistih včeraj.

Za učinkovito internetno poslovanje je potrebno uporabiti trenutne spletne trende poslovanja, predvsem pa upoštevati spletno strategijo za vodenje spletne strani z naslednjimi nasveti:

  •           Spletno stran imejte vedno živo
  •           Poudarite kaj, kako in zakaj delate
  •           Vedno objavite unikatno vsebino
  •           Bodite inovativni pri predstavitvi
  •           Uporabljajte samo kvalitetne fotografije
  •           Omogočite komunikacijo in socializacijo z uporabniki
  •           Izvajajte merljivost in analizo prometa
  •           Prisluhnite uporabniški izkušnji

Ko imamo vzpostavljene osnove in upoštevamo osnovna pravila delovanja spletne strani lahko gradimo naprej z uvedbo spletnega oglaševanja in trženja preko socialnih omrežij.