DESIGN EXPERIENCES THAT MAKES A DIFFERENCE

 

 

 

 

 

Uporabniška izkušnja je pomembna (UX)

Uporabniška izkušnja spletne strani je izkušnja obiskovalca, ko pride na spletno stran. Govori o tem kako dobro se znajde med navigacijo, kako hitro in na kakšen način pride do želenih informacij in nenazadnje kako privlačna se mu zdi spletna stran.

i2

Informacijska arhitektura kot temelj (IA)

Funkcionalnost spletne strani izgubi moč, če informacijska arhitektura ni usmerjena k uporabniku. Z njo zagotavljamo enostavno razporeditev vsebin. Dobra IA mora zagotoviti obiskovalcem čim lažje iskanje želenih informacij in izvedbe konverzije.

Oblikovanje in razvoj

Ukvarjanje z idejo, ne s tehnologijo.

a1

i1

Razvoj uporabniških vmesnikov (UI)

Uporabniški vmesniki aplikacij so namenjeni preglednemu prenašanju informacij od aplikacije do uporabnika in obratno. Še tako dobra aplikacija ne more biti uspešna brez dobrega vmesnika. Kljub različnemu strateškemu pristopu je web tehnologija razvoj UI spletnih strani in aplikacij močno približala.

Oblikovanje programske kode (CODE)

Do razvoja (programiranja) uporabniškega vmesnika je več korakov. Ideja, skiciranje, načrtovanje, oblikovanje, predstavitev… Vsi ti koraki so poenostavljeni s pravilno uporabo različnih metod in orodij. Pravo oblikovanje mora danes precej poenostaviti programiranje uporabniških vmesnikov.

 

Spletna orodja

Tehnologija omogoča inovativen razvoj, ki je danes hiter kot še nikoli doslej.

a1

i3

Adobe Dreamweaver (HTML5, CSS3)

Dreamweaver je že vrsto let vodilno orodje za izdelavo spletnih strani. Omogoča oblikovanje in izdelavo spletne strani praktično brez znanja programiranja. Zato je priljubljen tako med razvijalci v profesionalnih spletnih agencijah kot med freelance oblikovalci.

i4

WordPress > ubijalska platforma (CMS)

Več milijonov uporabnikov po vsem svetu zagotovo pomeni izjemno uporabnost. WordPress nudi razvijalcu, uporabniku in podjetniku vse kar potrebuje za spletni razvoj, digitalni nastop in spletno poslovanje. Po vrhu vsega pa je še zastonj.

Digitalni marketing za mala podjetja

Spletno oglaševanje je nujen tržni kanal, ki ga mora danes izvajati vsako podjetje, če želi preživeti na trgu. Vse večja konkurenca v oglaševalsko dejavnost še posebej izpostavlja mala in srednje velika podjetja. Zaradi zasičenosti trga in omejenih finančnih sredstev pa se morajo posluževati inovativnih in iznajdljivih prijemov, da izstopijo iz povprečja.

Optimizacija strani in konverzije (SEO)

Optimizacija predstavlja dolgoročen proces zagotavljanja kakovostne vsebine, zunanjih povezav in aktivne ponudbe. Pri oglaševanju z zakupom ključnih besed uspemo v razmeroma kratkem času predstaviti izdelek zelo širokemu krogu spletnih obiskovalcev, medtem ko optimizacija spletnih strani rezultate pokaže skozi daljše časovno obdobje.